Комісія з питань академічної доброчесності К-ПНУ продовжує популяризувати академічну доброчесність в університеті, зокрема обговорювати шляхи вирішеня конфліктних ситуацій, які можуть виникати між учасниками освітнього процесу в К-ПНУ.

Відтак 09 лютого 2023 року здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники природничо-економічного факультету взяли участь у круглому столі на тему “Порядок врегулювання конфліктних ситуацій та його нормативне забезпечення у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка”.

Організаторами та доповідачами були голова комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ, д.е.н., завідувач, професор кафедри економіки підприємства Мазур Н.А. та психолог соціально-психологічної служби університету, психолог, кандидат психологічних наук, доцент Логвіна О.А.

Здобувачі вищої освіти освітніх програм “Економіка підприємства”, “Облік і оподаткування”, “Підприємництво і торгівля”, “Географія” та науково-педагогічні працівники кафедр економіки підприємства, а також географії та методики її викладання мали можливість ознайомитись з нормативно-правовими документами та порядком врегулювання конфліктних ситуацій в університеті, а також основними напрямками роботи та послуг соціально-психологічної служби вишу. До обговорення учасниками круглого столу проблемних ситуацій також доєднались онлайн здобувачі вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня.

31 січня 2023 року в навчально-науковому інституті української філології та журналістики відбулося панельне обговорення «Конфлікти в закладі вищої освіти: види та шляхи вирішення» (модератор – старший викладач кафедри української мови, член комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ Шевчук З.С.). Під час обговорення увагу було акцентовано на основних видах конфліктних ситуацій, які можуть виникати між учасниками освітнього процесу К-ПНУ, особливостях врегулювання конфлікту інтересів, конфліктних ситуацій в освітньому процесі, конфліктів, пов’язаних із сексуальними домаганнями, булінгом, дискримінацією, утисками та гендерною нерівністю, в університеті.

Врегулювання конфліктних ситуацій та його нормативне забезпечення у К-ПНУ: цикл зустрічей з учасниками освітнього процесу