05 жовтня в К-ПНУ відбулося перше в новому навчальному році засідання комісії з питань академічної доброчесності. На початку зустрічі голова комісії – завідувач кафедри економіки підприємства Наталія Мазур представила оновлений склад комісії, який був затверджений на засіданні вченої ради університету 29 вересня 2022 року. Також Наталія Анатоліївна ознайомила нових членів з особливостями роботи комісії, нормативною базою з питань академічної доброчесності.

Перший проректор університету Володимир Дубінський наголосив важливості імплементації Положення про дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними працівниками, науковими працівниками та здобувачами вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (нова редакція) та Кодексу академічної доброчесності Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (нова редакція) серед учасників освітнього процесу університету. В.о. проректора з навчально-педагогічної роботи, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості вищої освіти Геннадій Бесарабчук зауважив на необхідності злагодженої спільної роботи в напрямі популяризації академічної доброчесності в К-ПНУ.

Відповідно до порядку денного присутні обговорили результати опитування здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників щодо дотримання академічної доброчесності в К-ПНУ, які оприлюднені на вебсайті К-ПНУ (сторінка «Академічна доброчесність»).

Члени комісії подали пропозиції до Плану заходів із популяризації академічної доброчесності на 1 семестр 2022-2023 н.р. та висловили побажання на плідну співпрацю з питань дотримання академічної доброчесності в університеті Огієнка.

Засідання комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ