Щороку Університет Огієнка доєднується до відзначення Міжнародного дня академічної доброчесності (21 жовтня). Відтак 23 жовтня 2023 року в залі засідань К-ПНУ відбувся дискусійний форум «Академічна доброчесність як стандарт поведінки в умовах сучасного освітнього середовища».

Спікери заходу – представники університету: Наталія Мазур, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства, голова комісії з питань академічної доброчесності; Зореслава Шевчук, методист вищої категорії навчального відділу (з питань академічної доброчесності), кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови; а також запрошені гості: Світлана Антонецька – правозахисниця, співзасновниця ГО «Кам’янець-Подільський «Ратуша», радниця Хмельницької ОВА з питань гендерної рівності та соціальної інклюзії, параюрист системи БПД, Вадим Стельмах – начальник відділу взаємодії з громадами Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області, майор поліції, Віталій Кавкало – начальник сектору дотримання прав людини Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області, майор поліції.

Під час дискусії обговорили питання порушеня академічної доброчесності та відповідальність за такі з позиції законодавчого підходу (Світлана Антонецька), особливості популяризації академічної доброчесності на сучасному етапі розвитку освіти (Зореслава Шевчук) і роль комісії з питань академічної доброчесності у вирішенні питань нечесних практик у ЗВО (Наталія Мазур), моделювали ситуації порушень доброчесності, зокрема, пов’язані з хабарництвом, презентували варіанти вирішення таких ситуацій та особливості кримінальної відповідальності за такі порушення (Вадим СтельмахВіталій Кавкало).

Жваву дискусію з-поміж студентів викликали питання, пов’язані з вирішенням інших конфліктних ситуацій у закладах вищої освіти (гендерна нерівність, дискримінація, булінг).

Дякуємо запрошеним спікерам та висловлюємо сподівання на подальшу співпрацю в межах зустрічей з актуальних питань академічної доброчесності.

У К-ПНУ відбувся дискусійний форум «Академічна доброчесність як стандарт поведінки в умовах сучасного освітнього середовища» (до Міжнародного дня академічної доброчесності)